Voima

Alkusanat

Henkisen yhteisömme (eipä sille parempaa nimitystä oikein osaa keksiä) tämänhetkistä toimintaa voisi kuvata parhaiten universumin ja/tai sisäisten voimien hyödyntämiseksi ja kanavoinniksi.

Yritämme pysyä mahdollisimman avoimina. Emme rajaa toimintaamme erityisesti mihinkään tiettyihin voimiin (vaikkakin varsinkin luonnon- ja metsänvoimat tuntuvat kyllä tärkeiltä), eikä meillä ole paljonkaan ehdottomia säännöksiä. Tarkoituksenamme on, että mahdollisimman moni voisi osallistua ja tuntea riittimme omakseen muista henkilökohtaisista vakaumuksistaan huolimatta. Kehotankin kaikkia olemaan luovia ja muuntelemaan kaikkea mielin määrin sopimaan omiin tarpeisiin.

Tärkeintä toiminnassa on oma fiilis. Tässä vaiheessa kannattaa ehkä lukea jonkin meidän riittimme kuvaus, niistä saa luultavasti paljon paremman kuvan toiminnastamme kuin seuraavista perusteista.

Voimista

Voima tarkoittaa suunnilleen samaa kuin energia. Voimaa on kaikkialla, kaikessa elollisessa ja elottomassakin, niin todellisessa maailmassa kuin ajatuksissamme ja tunteissammekin.

Voimat voivat olla päällekkäisiä, hyvin rajattuja tai väljiä. Itseasiassa voisi sanoa, että melkein missä tahansa voi olla voimaa. Voimia tai voimankantajia voivat olla esimerkiksi Fysiikan lait, Aurinko, Metsä ja Toivo. Perusvoimia, joihin osa filosofiastamme perustuu, ovat esimerkiksi Luonnonvoimat, Elementit, Rakkaus, Ystävyys ja Hyvyys.

Voimien itseasiallisen olemassaolon pohdinta on oikeastaan turhaa niiden käytön kannalta. Riittää, että uskoo jonkin voiman olemassaoloon. Uskostakin riittää, jos voimat ovat oikeita oman pään sisällä, jossa niiden olemassaolon voi myös aina varmistaa.

Esimerkiksi minä, kuten jo sanoin, en itse asiassa usko voimien olevan täysin todellisia maailmassamme, mutta ne ovat varmasti todellisia ihmisten mielissä.

Näin esimerkiksi Kristinusko on myös omalta osaltaan voima, oli se sitten Jumalaan uskovien ihmismassojen tuottama tai itseasiallinen, itsestään olemassaoleva voima.

Voimat ovat persoonattomia, mutta niillä voi tavallaan olla tahto. Niiden tahto on kaikkien niihin uskovien ihmisten ja niiden kanssa vuorovaikutuksessa olevien asioiden, olentojen ja voimien (tai oikeammin näihin voimiin uskovien) yhteinen tahto.

Uskonnot ja Kapitalistinen talousjärjestelmä käyvät hyvistä esimerkeistä, joissa yhteistä tahtoa ei kukaan yksittäinen olento voi määrätä vaan ne syntyvät lukemattomien ihmisten teoista ja ajatuksista yhdistettynä.

Rituaaleista

Taikaympyrät

elementaali-taikaympyrä Neljän peruselementin, tulen, maan, veden ja ilman yhdistäminen erilaisiin voimiin on luultavasti kaikille tuttua. Elementti-taikaympyrä kehittyy näiden ympärille, liittäen jokaisen pääilmansuunnan yhteen elementtiin. Perinteisesti elementit on yhdistetty vastakohtapareiksi vesi-tuli (länsi-itä) ja ilma-maa (pohjoinen-etelä).

wiccalaisten taikaympyrä Wiccalaisten käyttämä taikaympyrä on klassinen pentagrammi, jossa ylöspäin osoittava sakara merkitsee henkeä ja muut neljä sakaraa neljää peruselementtiä. Saatananpalvojat käyttävät samaa ympyrää, mutta henkeä merkitsevä sakara on käännetty alaspäin.

druidien taikaympyrä Druidien taikaympyrässä on kolme reunapistettä, jotka merkitsevät kolmea maailman valtakuntaa: maata, merta ja taivasta. Sielun voidaan ajatella olevan ympyrän keskipisteessä.

oma taikaympyrämmeVarsinaisessa käytössä oleva oma taikaympyrämme perustuu myös elementteihin, mutta koska me tunnemme olevamme harmoniassa universumin kanssa ei meidän tarvitse karttaa kaaosta tai luoda tasapainoa vastavoimien välille.

Käytämmekin useimmiten, ellei rituaali erityisesti vastakohtaisuutta vaadi, enemmän elementtien järjestystä tuli-ilma-maa-vesi (lännestä alkaen), perustuen vuorokausikiertoon (auringonnousu-päivä-auringonlasku-yö).

Emme myöskään aseta elementtejä ympyrän reunalle, vaikka ne ympyrää osaltaan suojaavatkin. Elementeillä on omat pisteensä ympyrän sisällä muodostaen ympyrän keskustaan vielä erityisen voimallisen alueen.

Meidän rituaalimme

Yhteiset rituaalit

Linkit

Jos kiinnostuksesi heräsi, tässä on pari muuta sivua, joilta etsiä lisää tietoa. Useimmat näistä ovat vähän yleisempiä, eli nämä voivat kiinnostaa, vaikka juuri tämä meidän yhteisömme ei olisikaan ihan sitä, mitä etsit.