Ystäväni, Rakkaani

Olen onnekas. Minulla on ystäviä... No, tai siis ei se nyt niin erikoista ole.

Se sen sijaan on, että ympärilläni on niin paljon ihmisiä, jotka todella välittävät. Me olemme piiri, me olemme bC!SO, me olemme lähes erottamattomia. Me olemme yhteisö, jossa jokainen sisimmässään välittää muista.

Minä olen onnellinen ystävieni lähellä.

Sidenote, jota en halunnut kirjoittaa: Useimmat ihmiset eivät pidä kaverisivuja. He eivät osaa päättää, keitä kaikkia sinne laittavat ja aina joku kuitenkin suuttuu. Minä kuitenkin uhmaan kohtaloa. Ottakaa se nyt perkele sillee. katso myös: näiden sivujen ja elämän suhde

(12.02.2000)

Siitä, kun viimeksi kunnolla päivitin näitä sivuja, täytyy olla melkein kaksi vuotta. Vanha teksti oli suurelta osin muuttunut jo historiaksi, tosin osa siitä taas pysyi aivan suoraan muuttumattomana. En halunnut tuhota tuota historiaa, joten piilotin sen DHTML-tähden taakse.

Tehdessäni tätä päivitystä tajusin, kuinka moni meistä, jotka ovat siirtyneet jo pitemmälle täysikäisyysrajan toiselle puolen, on selvästi aikuistunut ja rauhoittunut. Se ei välttämättä näy rauhallisempana elämänä, mutta se näkyy rauhallisempana suhtautumisena elämään, sen koukeroihin ja ihmeellisyyksiin. bC! ei ole rauhoittunut, mutta se on henkisesti rauhallisempi.


Ismo
[ E-mail ]
(12.02.2000)

Ismo on vankka oman tiensä kulkija, joka tuntuu löytäneen vihdoin jonkinlaisen rauhan ja onnellisuuden. Varmasti osaltaan ansiota sekä vakinaisen työpaikan saamisesta että muutosta pois kotoa.

Koko bC!:n demojen teko on vähän totaalisesti lopahtanut, mutta Ismon design-taito on yhä tallella, minkä paljastavat useat brainlez.org:n ala-sitet, jotka tosin valitettavasti tuntuvat valuneen mulle itsellenikin niin kiusallisen tuttuun ikuisuusprojektistatukseen.

(*)

(tuntematon päiväys)

bC!:n ainoa aktiivinen koodaaja, hauska, usein hiljainenkin mies. Useiden syvällisten ja nykyään jo varsin kunnioitettavien demojen väsääjä. Mies, jolla on design-silmää. Aina valmis hauskanpitoon ja pieneen sekoiluunkin. Hyvä ystävä, joka ottaa tarpeeksi rauhallisesti, mutta joka varmasti välittää.

Mutta mitä liikkuu ulkokuoren sisällä?


Ville
[ E-mail | WWW ]
(12.02.2000)

bC!:n perustaja ja puheenjohtaja, mies aivan omassa luokassaan. Omaa todella kunnioitettavan tietovaraston kaikesta tietokoneisiin liittyvästä. Nörttiläpän jumala. Mies, jonka persoonaa ja älyttömiä juttuja ei voi olla rakastamatta. Vahva ystävä, joka tuntuu pysyvän pystyssä, vaikka mitä tapahtuisi.

Tämäkin mies pitää paljon (kaiken) sisällään. En ole koskaan nähnyt Villen suuttuvan, tai edes näyttävän ärtymistä, mutta perimätiedon mukaan silloin ei todellakaan kannatakaan olla paikalla.


Matias
[ E-mail ]
(12.02.2000)

Nyt olen asunut Matiaksen kanssa samassa asunnossa jo yli kaksi vuotta. Se on aika älyttömän pitkä aika, enkä olisi sitä meistä uskonut - en aluksi, enkä usein myöhemminkään. Homma kuitenkin toimii, omalla sairaalla logiikallaan. Ytimenä on se, ettei me häiritä toisiamme liikaa ja suurena syynä tähän taas on se, että me ollaan usein himassa eri aikaan. Which is all good.

Kahden vuoden aikana me ollaan voitu seurata elämäntapojemme ainakin pintapuolista eriytymistä toisistaan, mikä on ollut omiaan luomaan kaikenlaisia ärsyttäviä tilanteita ja erottamaan omaa elämäämme aina enemmän ja enemmän omaksi asiaksemme. Which is not all good.

Syvemmällä tasolla mä kuitenkin yhä pidän Matiasta aivan helvetin hyvänä ja terävänä tyyppinä ja usean vuoden kokemuksella väitän Matiaksen sisemmän olemuksen vain aikuistuneen, seestyneen ja päässeen paremmin sinuiksi itsensä kanssa.

(*)

(tuntematon päiväys)

Matias on tämänhetkinen asuintoverini, alivuokralaiseni. Hyvälle päälle sattuessaan helvetin hyvä ja fiksu kaveri.

Kunhan Matias vain olisi hyvällä päällä hieman useammin. Matias on itsepäinen persoona, jonka kanssa on helvetillistä väitellä, koska Matias aina onnistuu hämmästyttämään vastustajansa jollain täysin ihmeellisellä lyhyellä kommentilla, vaikkei siinä lopulta olisikaan mitään järkeä. Yhteiselomme ongelma onkin selvästi se, ettemme me oikeastaan pysty millään järkevällä tasolla kommunikoimaan 'vaikeista' asioista.

Silti mä asun kuitenkin paljon mieluummin Matiaksen kanssa, kuin yksin (itseasiassahan mä saan tällä hetkellä hurjat sata markkaa voittoa kuussa siitä, että 'menetän' toisen huoneeni). Emme häiritse liikaa toisiamme ja on se kuitenkin hauskaa, että himassa on jotain muutakin eloa. Meillä on samoja mieltymyksiä ja tapoja. Siis kyllä me lopulta sovimme asumaan yhdessä.


Veikko
[ E-mail ]

Veikko "Frank" Sariola, häröilijöiden kuningas, todellinen %hero%. Aikaisemmin taattu hauskuuttaja ja sekoilija, nykyään jo vähän seestynyt (ehkäpä Hannallakin on tähän ollut jotain vaikutusta). Ailahteleva ja eksentrinen. Ihminen, joka väsää. Ei kannata hämmästyä, jos Veikko soittaa kolmelta yöllä arkipäivänä ja pyytää seuraa jonnekin teknobileisiin jossain hevon kuusessa.

Veikolla on taattu tyyli sekä pukeutumisessa että käytöksessä. Veikkoa voi hyvällä omatunnolla kutsua hurmuriksikin, niin gigolomaisesti hän välillä toimii.

Veikko on se tyyppi, jonka luo kannattaa mennä selittämään: "hei mä funasin et voitais tehä tällänen proggis joka simuloi koko maailmankaikkeutta kvarkkitasolla". Ei, se ei luultavasti koskaan tule valmiiksi, mutta ainakin alkuinnostus on kova ja käteen jää varmasti edes jotain.

"Frank, taas sä lesoot"


Sampo
[ E-mail | WWW ]

Aina välillä tulee mieleen, että Sampo on oikea tosigootti, mutta se ei ole ainakaan koko totuus. Sampolla on kyllä tietty tapa synkistellä, mutta luulen kyseessä olevan jotakin syvempää, kuin mitä yleisesti käsitän goottisynkistelyllä. Sampo on voimakas mielipiteissään, mutta yleensä tuntuu miettivän ne tarkkaan.

Kyllä Sampokin joskus reagoi voimakkaan spontaanisti, varsinkin joissakin tunne-asioissa, mutta toisaalta olen jo parikin kertaa itse huomannut reagoineeni ennenaikaisesti ja tunnepohjaisesti jonkin asian suhteen keskusteltuani siitä Sampon kanssa. Sampo on älykäs, luotettava ja valaiseva keskustelukumppani.


Tigi
[ E-mail]

Tämä ihastuttava naishenkilö haluaa jostain syystä olla mieluummin Tigi kuin Jenni.

"Jenni 'Ei vakuuta Jenni' Jenni"


Heli
[ E-mail]

 


Juha
[ E-mail | WWW ]

 


Jussi
[ E-mail | WWW ]

 


Aino
[ E-mail ]

 


Seita
[ E-mail ]

Elämäni.


Panu
[ E-mail | WWW ]

Panun ja mun suhde on vähintäänkin omituinen. Joiltain osin se muistuttaa viha-rakkaus -suhdetta. Aikoinaan me olimme hyvin samanlaisia, ja erittäin hyviä ystäviä. Me kerroimme toisillemme lähes kaiken, mutta tunteen sijasta työvälineenämme oli järki. Samanlaisuudestamme alkoi aiheutua jatkuvaa kilpailua, mutta ei sekään mitään muuttanut. Sitten meillä oli ehkä aihettakin alkaa olla pitämättä toisiamme, vaikka nykyään ainakin omat syyni tuntuvat omituisilta. Oikea vihamme loppui, mutta sen jäänteet hävisivät hitaasti, olimme sen aikana jo ehtineet kasvaa jonkin verran erilleen. Meillä oli tuolloin paljon muuta tekemistä elämässä emmekä jaksaneet panostaa ystävyytemme korjaamiseen entiselleen.

Ilman hoitoa suhteemme muotoutui siksi omituisuudeksi, mikä se on tänään. Me vietämme aikaa yhdessä, puhumme teknisistä asioista, joskus ulkokohtaisesti tunteistakin. Kuitenkin jotenkin vielä hyljin Panua, vaikka sisälläni tunnen jonkinlaista vetoa Panua kohtaan ystävänä, sillä meidän ystävyyssuhteellamme oli varmastikin oma paikkansa elämissämme. Panu on ainoa ihminen, jonka kanssa voisin puhua asioista juuri sillä tietyllä tavalla. Emme ole pitkään aikaan enää puhuneet toisillemme oikeasti tunteistamme, emme pohtineet järkevästi kummankaan elämää. On hyvä, jos asioista voi puhua monella tavalla.

Mutta kun kerran rakentaa päänsä sisälle muurin, sen purkaminen voi olla todella työlästä. Itse asiassa keskusteltuamme tästä aiheesta totesimme kummatkin, että on varmaankin parempi olla yrittämättä mitään tietoisesti. Olen varmaan vieläkin samaa mieltä, vaikka nyt tunnen ehkä tietäväni enemmän tämänhetkisen suhteemme logiikasta ja syntysyistä.


Rauha
[ E-mail ]

Kommuunittarista se vauhdikkaampi. Avoin, lämmin, valloittava ja vahva persoona, joka on aina valmis lähes mihin tahansa sekoiluun, olivat ne sitten ex-tempore örvellysbileet, mäenlasku tai yöllinen kävely metsässä.

Rakas Rauhamme on hellyyttävän huomionkipeä, mutta ei mikään hento pikkuneito vaan yleensä jos ei saa tarpeeksi huomiota valittaa siitä tarpeeksi suureen ääneen, että kaikki ymmärtävät ryhmähalin tarpeen. Yleensä Rauha on myös se, joka bileissä pakottaa pojat luopumaan epäsosiaalisesta nörttiläpänheitostaan. Aina välillä Rauha jaksaa valittaa mieselämästään, vaikka itse asiassa usein tuntuu siltä, että Rauha pitää kaikkia bC!:n miespuolisia edustajia haaremissaan.

Rauha on kuitenkin aina välittömän vilpitön. Hän on se ihminen, jonka kanssa voi helposti tehdä ei-mitään, aina kuitenkin tapahtuu jotain ja aika kuluu. Viime aikoina olen lähentynyt vielä huomattavasti Rauhaa, osaksi varmasti juuri tämän takia.

"Ja sit me päädyttii taas Eetulle ja Matiakselle dokaa"


Tea
[ E-mail ]